Apstiprinātas 13.Saeimas pilnvaras

Foto: saeima.lv

13.Saeima otrdien, 6.novembrī, savā pirmajā sēdē apstiprināja pilnvaras 100 parlamenta deputātiem.

Pēc svinīgā solījuma došanas parlaments apstiprināja 13.Saeimas deputāta pilnvaras 23 deputātiem, kuri ievēlēti no partijas “Saskaņa”, 16 partijas “KPV LV” deputātiem, 16 deputātiem, kuri ievēlēti no Jaunās konservatīvās partijas, 13 deputātiem, kuri parlamentā ievēlēti no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, 13 deputātiem no partiju apvienības “Attīstībai/Par!”, 11 Zaļo un Zemnieku savienības deputātiem un deputātiem, kuri ievēlēti no partiju apvienības “Jaunā Vienotība”.

Latgales reģionu 13.Saeimā pārstāv 14 deputāti. Visvairāk – seši – deputātu mandāti ir iegūti Saskaņas centram:  Ivans Ribakovs,  Vladimirs NikonovsInga Goldberga, Jānis Krišāns, Jānis Tutins un Edgars Kucins. Pa diviem deputātiem ir Zaļo un zemnieku savienībai Jānis DūklavsJanīna Jalinska un Jaunai konservatīvai partijai – Juris Rancāns un Ilga Šuplinska, bet pa vienai deputāta vietai ir “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) Edmunds Teirumnieks , Jaunā “Vienotība” Aldis Adamovičs , Politiskā partija “KPV LV” Janīna Kursīte un politiskā apvienība Attīstībai/Par, ko pārstāvēs Mārtiņš Bondars.

Uzsākot pildīt deputātu pienākumus, Saeimas locekļi Saeimas sēdē šodien deva svinīgu solījumu: “Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.”

Pirmajā 13. Saeimas sēdē četri politiķi deputāta zvēresta vārdus teica latgaliski. Pats pirmais tribīnē teikt svinīgo solījumu kāpa Aldis Adamovičs (JV) un viņš to darīja latgaliski. Viņa piemēram vēlāk sekoja arī Juris Rancāns (JKP), Ilga Šuplinska (JKP) un Edmunds Teirumnieks (NA).

Latgales plānošanas reģions un Latgales plānošanas reģiona Attīstības padome sveic jaunievēlētos deputātus ar svinīgā solījuma došanu un stāšanos šinī atbildīgajā amatā!

 

Ziņu sagatavoja: LPR sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Zuģickis