“Laika Leigučuos” 5.raidījums

Foto no Biļdis personīgā arhīva. Andris Eriņš

Novadmācība, savas valodas un dzimtās puses izzināšanas nepieciešamība Baltinavas pusē visos laikos bijusi pašsaprotama un neaizstājama. Imants Slišāns un viņa devums dzimtās vietas un latgaliešu valodas mācīšanā kopš Latvijas neatkarības atgūšanas- raidījuma redzeslokā. Latgalei nozīmīgu personību rubrikā iepazīsimies ar Andra Eriņa  atmiņām par viņa drosmīgo darbību pirms Latvijas neatkarības atgūšanas, Latvijas Tautas frontē,  par barikāžu laiku, par stipro pārliecību un darīšanu savas zemes un tautas labā.

Latgales kultūrtelpas aktualitāšu sadaļā turpināsim informēt par Latgales kongresa simtgades atzīmēšanā aktualizētajām tēmām, proti, Latgales kultūrvēstures muzejā izveidotās tematiskās izstādes “Pāri slieksnim” nozīmi sabiedrības izglītošanā par maz pētīto un atspoguļoto tēmu.

Raidījums bija  skatāms 7.novembrī plkst. 19: 00 “Dautkom TV”, 8.novembrī  plkst. 17: 30       “Re: TV”, kā arī no 8.novembra sadarbības partneru www.lakuga.lv, www.lpr.gov.lv, www.grani.lv, www.rezekneszinas.lv, www.vieteja.lv, www.daugavpilszinas.lv  internetvietnēs un Latgolys entuziastu grupys Biļdis sociālo tīklu profilā.

Raidījuma “Laika Leigučuos” radioversija  dzirdama radio  “Ef- Ei” 8.novembrī

plkst. 19: 00 ar atkārtojumu 11.novembrī plkst 16: 00.

Raidījums tapis ar  VRAA mērķprogrammas “Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma” apakšprogrammas  “Atbalsts sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanai medijos Latgales plānošanas reģionā” atbalstu.

Raidījuma veidotāji – Latgolys entuzastu grupa Biļdis