LPR remigrācijas koordinatore piedalījās Dziesmu un Deju svētkos

Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska piedalījās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku informatīvajos pasākumos koncertu norises vietā, Mežaparkā, lai uzrunātu emigrējušos Latvijas iedzīvotājus.

Divas dienas, 7. un 8. jūlijā ikvienam interesentam tika sniegta informācija par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) remigrācijas veicināšanas pilotprojekta iespējām. Interesentiem bija iespēja saņemt īsu konsultāciju klātienē, kā arī informatīvos materiālus un citu reģionālo koordinatoru kontaktinformāciju.

Kā atzīst Latgales koordinatore, tas bija satraucošs brīdis, piedalīties tik svarīgos svētkos, būt klāt un aicināt tautiešus atgriezties dzimtenē. Interesi izrādīja svētku dalībnieki, diasporu pārstāvji un radi. Aktuālākie jautājumi bija par: dzīvesvietu, izglītību un uzņēmējdarbību atgriežoties Latvijā.

Kopš VARAM reģionālo remigrācijas koordinatoru tīkla izveides jau 964 cilvēki ir sazinājušies ar kādu no koordinatoriem ar pieprasījumu pēc informācijas. Latvijā atgriezušās 20 ģimenes (45 personas), savukārt 31 ģimene (88 personas) pēc konsultācijas ar koordinatoriem paudusi viedokli, ka pie labvēlīgiem apstākļiem plānotu atgriezties Latvijā.

Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore labprāt sniedz konsultācijas pa tālr.+37129122163, 65423801, vai e-pastu astrida.lescinska@lpr.gov.lv.