Noskaidrots kuras Latvijas pilsētas “lidos” debesīs

Godinot valsts simtgadi, nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” vēloties popularizēt Latvijas vārdu pasaulē, 14 jaunajām “Airbus” A220-300 lidmašīnām dos Latvijas pilsētu nosaukumus.

Vairāku nedēļu garumā līdz 21.septembrim “airBaltic” aicināja ikvienu nobalsot par savu iemīļotāko pilsētu.

Sīvajā balsojumā, kur teju katru dienu mainījās aktīvāko pilsētu balsojums, visaktīvākie izrādījās vidzemnieki, kas no sava reģiona iebalsoja 5 pilsētas: Cēsis, Alūksni, Valmieru, Smilteni un Gulbeni.

Otri aktīvākie bija Rīgas reģiona iedzīvotāji, kas iebalsoja Ogri, Rīgu, Jūrmalu un kā pēdējo sarakstā – Siguldu, kas Daugavpili apsteidza vien pēdējā balsošanas dienā.

Krietni mazāk pasaules lidostās un debesīs būs vērojami Kurzemes (Kuldīga un Liepāja), Zemgales (Jelgava un Bauska) un Latgales (Līvāni) pilsētu nosaukumi, kur katrs no reģioniem iebalsoja vien 1 līdz 2 pilsētas.

“Līdz ar valsts simtgades sagaidīšanu, turpmāk viesi Rīgā regulāri ieradīsies ar jautājumu – kas ir tā pilsēta, kuras vārds atradās pie lidmašīnas durvīm. Īsus pilsētu aprakstus būs iespējams atrast arī mūsu “Baltic Outlook” žurnālā,” stāsta uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss.

“airBaltic” jaunos lidmašīnu nosaukumus plāno ieviest jau novembrī, valsts svētku mēnesī.

“airBaltic” nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus lidojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2019. gada vasarā “airBaltic” savam maršrutu tīklam pievienos trīs jaunus galamērķus no Tallinas uz Malagu, Briseli un Kopenhāgenu, kā arī uzsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Štutgarti.