Potenciālajiem investoriem pieejams Rūpniecības komplekss Rēzeknē

A.Lebeda foto

Potenciālajiem investoriem Rēzeknē uzņēmējdarbības veikšanai tiek piedāvāts jauns un mūsdienīgs ražošanas komplekss gandrīz 7000 m2 platībā par konkurētspējīgu nomas maksu.

Praktiski noslēgušies būvniecības darbi vienā no vērienīgākajiem Rēzeknes SEZ teritorijā īstenotajiem infrastruktūras attīstības projektiem ražošanas kompleksa būvniecībai 6784 m2 platībā. Objekta nomnieks, kurš turpmāko trīs gadu laikā veiks ilgtermiņa ieguldījumus 3 500 000 eiro apmērā un radīs 95 jaunas darba vietas, tiek noteikts izsolē uz nomas tiesībām.

Aprīļa vidū Rēzeknes pilsētas dome bija izsludinājusi rūpniecības kompleksa Viļakas ielā 1 nomas tiesību izsoli, taču tai nepieteicās neviens pretendents, tādēļ izsole tika atzīta par nenotikušu. Patlaban Rēzeknes pilsētas dome ir izsludinājusi atkārtotu izsoli, kurā nomas izsoles cena ir samazināta par 20%.

Lai sekmētu šo procesu, ir izsūtīta informācija arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecībām dažādās valstīs.

Tiek iznomātas nedzīvojamās telpas – rūpniecības kompleksa jaunbūve ar ražošanas korpusu, administratīvā – sadzīves ēka, palīgtelpas un tehniskās telpas ar kopējo platību 6784 kvadrātmetri un ar ēkām saistīti pievedceļi un stāvlaukumi. Ēku un inženierbūvju kopējā iznomājamā teritorija ir 10 563 kvadrātmetri.

Attīstot uzņēmējdarbību un īstenojot ieguldījumu projektus šajās investīciju objektu teritorijās, investoriem ir iespēja saņemt arī Rēzeknes SEZ pieejamos atvieglojumus. Šobrīd Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām ir pieejami nodokļu atvieglojumi līdz pat 55% apmērā no kopējām investīciju izmaksām: 100% atlaide nekustamā īpašuma nodoklim, kā arī 80% atlaide uzņēmuma ienākuma nodoklim.