Daugavpils novadā ar VARAM atbalstu tiek atjaunota degradēta rūpnieciskā teritorija

2018.gada 20. jūnijā, Daugavpils novadā Randenē, tiks atklāta atjaunota rūpnieciska apbūve vietā, kurā līdz šim bija degradēta teritorija. To apmeklēs arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

Randenē tika veikta publiskās infrastruktūras sakārtošana privāto investīciju piesaistei, tādējādi veicinot pilsētas un novada teritoriālo izaugsmi un vismaz 30 jaunu darba vietu radīšanu. Ražošanas ēka 652 m2 platībā un noliktavas telpas  345 m2 platībā tapušas ar VARAM atbalstu, sadarbībā ar Daugavpils novada domi, lai, sakārtojot publisko infrastruktūru, tiktu sniegts atbalsts uzņēmējdarbībai. Jaunizveidotā ražošanas teritorija ir aprīkota ar uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešamajām inženierkomunikācijām – elektroapgādi, siltumapgādi, ūdensapgādi, laukumu ar cieto segumu.

Kopumā plānots attīstīt vēl četras degradētās teritorijas Daugavpils novadā – Višķu pagasta Vīgantu ciemā un Sventes pagastā. Tiks atjaunots arī pašvaldības ceļš, kas savieno Tabores un Vecsalienas degradēto teritoriju, stimulējot biznesa attīstību arī šajos pagastos.

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļa, Tālr. 67026905, e-pasts: prese@varam.gov.lv; www.varam.gov.lv