Uzņēmējiem pieejama jauna komunikāciju platforma kvalificēta darbaspēka piesaistei

Latgales plānošanas reģions aicina uzņēmējus iesaistīties kustībā “Latvija strādā”, kuras mērķis ir veicināt remigrāciju Latvijā. Katrs darba devējs, kas iesaistās kustībā, publiski apņemas atgriezt vismaz 1 aizbraukušo tautieti. Kustības mērķis ilgtermiņā ir atgriezt 1000 darbinieku Latvijā. Tās ietvaros darba devējiem ir iespēja iegūt labāko praksi darbinieku piesaistē, kā arī saņemt atbalstu iekšējā un ārējā komunikācijā. Latgales uzņēmēji var iegūt kvalificētus darbiniekus ar darba pieredzi starptautiskos uzņēmumos.

 “Latvija strādā” ir iniciatīva, kas aicina uzņēmumus, organizācijas un iestādes visā Latvijā brīvprātīgi vienoties kustībā, lai uzrunātu un piesaistītu Latvijas darba tirgum vairāk nekā 170 000 Latvijas valstspiederīgo, kas šobrīd dzīvo un strādā ārzemēs. Daļu no šiem cilvēkiem iespējams atgriezt Latvijā, piedāvājot konkrētas darba vietas un veidojot stratēģisku komunikāciju ar šo auditoriju, ko kustības biedri apņemas darīt, parakstot memorandu.

Piedaloties kustībā:

1. Veicini valsts kopējo ekonomisko izaugsmi, aktualizējot remigrācijas jautājumu savu darbinieku, partneru un klientu vidū.
2. Iegūsti atpazīstamību kā Latvijas nākotnei un ekonomikas attīstībai draudzīgs uzņēmums.
3. Vari izmantot „Latvija strādā“ kustību, lai aktualizētu savas vakances portālā latvijastrada.lv.
4. Iegūsti lielāku uzticību un iespējams priekšroku darba meklētāju vidū.

 Uzņēmumiem no Latgales, kas vēlas iesaistīties šajā sociālajā iniciatīvā, ir jāsazinās ar Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatori Astrīdu Leščinsku tālr.+37129122163, 65423801, e-pasts:astrida.lescinska@lpr.gov.lv.

Vairāk informācijas par kustību un pieteikšanos pieejama tās mājaslapā www.latvijastrada.lv