Preiļos svinēs pirmo Latgales kongresa dienu

27. aprīlī Preiļos notiks pirmā Latgales kongresa dienas svinības. Pasākuma laikā būs iespējams apvienot vēsturiski izzinošo dienas daļu Preiļu Kultūras namā, Raiņa bulvāris 28, ar patiesi latgalisku tradīciju un ieražu nobaudīšanu Lielajā pavasara Gadatirgū, kur pirkt un pārdot gribētāji satiksies Raiņa bulvārī, Preiļos.

Latgales kongresa dienas svinības iesāksim plkst. 10.00 Kultūras namā ar sarunām par to, kā pirmo reizi dzima ideja par demokrātisku Latvijas valsti. Piedalīties sarunā kopā ar vēstures speciālistiem aicinām ikvienu interesentu.

Pasākuma turpinājumā Kultūras namā tiks demonstrētas vēsturiskas filmas “Pyrmī osni”, “Gambits 1917” un “Lauleibys”. Bērnu auditorijai piedāvājam noskatīties filmas bērniem “Vasals, Vinnej Pūk” un “Vinnejs Pūks i gaisa balons”.

Dienas ietvaros notiks stāstījumi par latgaliešu rakstu valodā izdotajām grāmatām. Tūrisma jomas speciālisti iepazīstinās ar iespējām šovasar apceļot Latgali, skatīt interesantus dabas un kultūrvēstures objektus, piedalīties dažādās aktivitātēs un nobaudīt kulināro mantojumu Latgalē.

Atcerēties vecmammu un vectēvu dziedātās latgaliešu tautas dziesmas mums palīdzēs folkloras ansamblis “Naktineica”, bet ar latgaliski jestrām dejām visus priecēs Preiļu novada deju kopas “Dancari”, “Gaida” un “Talderi”.

Aicinām būt aktīviem un apmeklēt Latgales kongresa dienas pasākumus Preiļos!

Maija Paegle, Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste