Balvos atklāts velo parks

19.maijā bija lieli svētki Balvos visiem tiem, kuri ar velosipēdiem ir uz TU! Svinīgā gaisotnē Balvos, Partizānu ielā 5B norisinājās ģimeņu velo diena, un notika velo parka atklāšana!

Pasākums sākās jau rīta pusē ar braucienu apkārt Balvu ezeram, un turpinājās ar DIPU DAPU skrejriteņu sacensībām junioriem un velo stafetēm ģimenēm, bet vēlāk tika atklāts velo parks, Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Aigaram Pušpuram un Velosolution pārstāvei Lindai Butkus svinīgi pārgriežot atklāšanas lentu.

A.Pušpurs, uzrunājot klātesošos, teica: „Šo vietu raksturo trīs vārdi – sakopta vide, perfekts darbs un superīga trase. Šobrīd esam vietā, ko daudzi vien noteikti labi atceras kā nepievilcīgu un krūmiem aizaugušu. Paldies Velosolution par darbu. Balvenieši ir ieguvuši vietu, kur pilnveidot savas riteņbraukšanas, skeitošanas, un skrituļošanas prasmes.”

Bet L. Butkus atklāja, ka šī ir 13 velotrase Baltijā, 9 Latvijā, un forši, ka pilsētas grib šādas vietas, un cer, ka šādu vietu būs arvien vairāk.

Velosolution, kas ir viens no velotrases būvniekiem, pārstāvis Reinis Priedītis, savukārt, atzina, ka trase ir izdevusies, un izteica cerību, ka tā visiem sagādās prieku un būs vieta, kur varēs pilnveidoties un pavadīt aktīvi savu brīvo laiku.

Pēc velo trases svinīgas atklāšanas varēja vērot paraugdemonstrējumus no Velosolutions, kā arī ikviens, ievērojot trases lietošanas noteikumus (galvā ķivere), varēja iemēģināt velo trasi kopā ar Velosolution pārstāvjiem.

Bet dienas laikā aktīvākie velo stafešu dalībnieki balvās saņēma skrejriteņus un ķiveres.