Latgales iedzīvotājiem būs pieejami jauni radio un tv raidījumi

Noslēgušies divi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātie konkursi – par radio un par televīzijas raidījumu veidošanu 2019.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos.
Konkursā “Par raidījumu veidošanu 2019.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” par uzvarētājiem kļuvuši “Latgales Reģionālā televīzija” ar 10 raidījumu ciklu “Žik!” un TV “Dautkom” ar 15 raidījumu ciklu “Latgales pilsētu stāsti: nezināmais par zināmo”.
Savukārt konkursā „Par raidījumu veidošanu 2019. gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas” par uzvarētājiem atzīti radio “Ef Ei” ar raidījumu ciklu “Latgale – mūsu mājas” un “Divu krastu radio” ar raidījumu ciklu “Pie mums Latgalē (Pi Myusim Latgolā)”.
“Esam gandarīti par vērā ņemamo mediju interesi piedalīties šajos konkursos, kā arī par konkursa rezultātiem. Par iegūto finansējumu Latgalē strādājošajiem medijiem būs iespējams pilnveidot savu programmu piedāvājumu maksimāli plašai auditorijai. Īpašs prieks par raidījumu ciklu bērniem “Žik!”, kas risinās tik būtisko problēmu ar satura trūkumu jaunākajiem skatītājiem,” informē NEPLP loceklis Patriks Grīva, uzsverot, ka TV un radio raidījumi būs latviešu un latgaliešu valodās.
“Mēs paļaujamies uz valdību, ka tā arī nākamajā gadā nodrošinās finansējumu Latgales mediju atbalstam, kam ir tik svarīga loma nacionālās identitātes, sabiedrības saliedēšanas un valsts valodas nostiprināšanai,” uzsver P.Grīva.
Abu konkursu kopējais finansējums ir 71 144 euro (TV – 35 572 euro un radio – 35 572 euro), kas piešķirti NEPLP sabiedrības saliedēšanas nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanas pasākumu īstenošanai 2019.gadā sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Avots : neplpadome.lv