Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) apmeklētājus Rēzeknē sagaida jaunās telpās

Latgales plānošanas reģiona LUC kopš šī gada sākuma apmeklētājus Rēzeknē pieņem telpās pēc adreses Atbrīvošanas alejā 95C, kas atrodas vienā ēkā ar veikalu „Zaļais” (Ieeja no Rēzeknes teātra „JORIKS” puses). Latgales plānošanas reģiona Rēzeknes birojā strādā Latgales uzņēmējdarbības centra darbinieks Boriss Varlamovs, kas ir LUC komercdarbības konsultants Rēzeknes, Ludzas, Kārsavas, Ciblas, Zilupes, Viļānu novados un Rēzeknes pilsētā.

Latgales uzņēmējdarbības centrs ir izveidots, lai sniegtu konsultatīvu atbalstu gan reģionā jau esošiem uzņēmumiem, gan uzņēmējdarbības uzsācējiem.

Būtiskākie pasākumi Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivitātes palielināšanai un labvēlīgu nosacījumu radīšanai investīciju piesaistei LUC darbības ietvaros ir sekojoši:

  1. konsultācijas par Eiropas Savienības fondu un finanšu sektora (ALTUM) programmu pieejamību, t.sk. par pieteikšanos un anketu aizpildīšanu.
  2. motivācijas un apmācības pasākumi – sadarbībā ar citām institūcijām (LLKC, ALTUM, LIAA u.c.), kā arī piesaistot kompetentus lektorus tiek organizēti informatīvi semināri esošiem un topošiem uzņēmējiem, motivācijas pasākumi jauniešiem;
  3. e-pakalpojumi – konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu un apmācības portāla www.latvija.lv efektīvai lietošanai. Komersantiem piedāvātās e-pakalpojumu iespējas portālā www.latvija.lv:
  4. „birokrātijas gids” – konsultācijas par dažādu institūciju pakalpojumiem (risinājumu meklēšana „birokrātijas” problēmsituācijās, priekšlikumi normatīvā regulējuma pilnveidošanai);
  5. konsultatīvs atbalsts piemērotu industriālo zonu atrašanā potenciāliem investoriem un uzņēmējiem;
  6. pieredzes apmaiņas braucienu un tirdzniecības misiju / uzņēmēju grupu vizīšu organizēšana – uzņēmēju grupu vizītes uz citiem reģioniem, uzņēmējdarbības veiksmes piemēru iepazīšana, kontaktu veidošana.

Plašāks LUC darbības apraksts skatāms interneta vietnē – www.lpr.gov.lv/lv/luc

Atrast sev tuvāku LUC konsultantu jūs varat Latgales plānošanas reģiona mājas lapā www.lpr.gov.lv sadaļā KONTAKTI.