“LAUKU CEĻOTĀJS” AICINA LAUKU TŪRISMA UZŅĒMĒJUS PIETEIKTIES DIVĀM KVALITĀTES ZĪMĒM

Lauku tūrisma uzņēmēji aicināti pieteikties divām kvalitātes zīmēm vai arī pieteikt sev zināmos iespējamos pretendentus kultūras zīmei “Latviskais mantojums” un vides kvalitātes zīmei “Zaļais sertifikāts”.

Kultūras zīmi “Latviskais mantojums” piešķir tiem lauku tūrisma uzņēmējiem (izņemot valsts uz pašvaldību sektora pārstāvjus), kuri saglabā un daudzina latvisko kultūras un sadzīves mantojumu, rādot to apmeklētājiem un nododot tālāk nākamajām paaudzēm. Savukārt tūristam šī zīme palīdz atpazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, kā arī svinēt latviskos svētkus.

Latviskā mantojuma zīmi saņem naktsmītnes, lauku saimniecības, amatnieki, lauku krodziņi, latvisko tradīciju pasākumu rīkotāji un vadītāji, muzeji, kolekcijas, prasmju un arodu zinātāji (maizes cepēji, audēji, bitenieki, keramiķi, kalēji, pirtnieki, jumtu licēji, teicēji, dziesminieki u.c.). Zīmes uzdevums ir popularizēt un saglabāt kultūras mantojumu, to aktīvi izmantojot un darot saprotamu apmeklētājam.

Pieteikuma anketa un sīkāka informācija par zīmi šeit.

Vides kvalitātes zīmi “Zaļais sertifikāts” piešķir lauku tūrisma uzņēmumiem, kuri ievēro “zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu.

“Zaļā sertifikāta” kritēriji un pieteikuma anketa šeit.

Abiem kvalitātes sertifikātiem pretendentus var pieteikt līdz 28. jūnijam.