Ludzas novada darba devējus aicina pieteikties jauniešu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā

Līdz laikam, kuru ar nepacietību gaida katrs skolēns – vasaras brīvlaikam – palikuši nepilni trīs mēneši. Tad jaunieši varēs veltīt laiku atpūtai. Bet ne visi vēlas tikai atpūsties. Katru gadu pašvaldības piedāvā jauniešiem vasarā pastrādāt un nopelnīt naudu. Ludzas novada dome 2019. gada 27. februārī ir apstiprinājusi Ludzas novada skolēnu vasaras nodarbinātības programmu, kura paredz 2019. gada vasaras brīvlaikā nodarbināt skolēnus vecumā no 15 līdz 19 gadiem, kas 2018./2019. mācību gadā ir mācījušies vispārizglītojošās skolās, profesionālās izglītības iestādēs vai tām pielīdzinātās mācību iestādēs, un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Ludzas novads.

Ludzas novada pašvaldība aicina uzņēmējus iesaistīties Ludzas novada jauniešu nodarbinātības programmā un piedāvāt darba vakances vasaras brīvlaikā jauniešiem. Detalizētāku informāciju par programmu var atrast nolikumā –  Ludzas novada skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu organizēšanas nolikums 2019. gadam

Jaunieši tiks nodarbināti laika posmā no 2019. gada 3. jūnija līdz 30. augustam. Darba vietas skolēniem var piedāvāt reģistrētas juridiskas komercsabiedrības, pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības, biedrības un nevalstiskās organizācijas, kas veic komercdarbību vai aktivitātes Ludzas novada teritorijā. Programmas mērķis ir veicināt Ludzas novada skolēnu nodarbinātību vasaras brīvlaikā, sniedzot iespēju paaugstināt praktiskās darba iemaņas, rast izpratni par profesijām un gūt pirmo praktisko pieredzi.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākums tiek organizēts divās kārtās:

  • Pirmo kārto organizē un finansē Ludzas novada pašvaldība no pašvaldības 2019.gada budžeta paredzētājiem līdzekļiem;
  • Otro kārtu organizē Ludzas novada pašvaldība sadarbībā ar NVA Ludzas filiāli īstenojot aktīvo nodarbinātības pasākumu „Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādes”.

Piedaloties pasākuma pirmajā kārtā, pašvaldība apņemas atmaksāt Darba devējam nodarbinātā Skolēna algu, bet Darba devējam jāsedz Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSAOI) par katru nodarbināto jaunieti, kas aprēķināta no valsts noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Piedaloties pasākuma otrajā kārtā, pašvaldība apņemas atmaksāt Darba devējam nodarbinātā Skolēna algu 50% apmērā (otru daļu – 50% sedz NVA Ludzas filiāle atbilstoši aktīvā nodarbinātības pasākuma „Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādes” prasībām), bet Darba devējam jāsedz Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSAOI) par katru nodarbināto jaunieti, kas aprēķināta no valsts noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Ja Jūsu uzņēmums ir ieinteresēts nodarbināt jauniešus vasarā, lūdzam pieteikties, iesniedzot aizpildīto veidlapu pašvaldībā līdz 2019. gada 29. martam.

Plašākā informācija par Ludzas novada skolēnu nodarbināšanas iespējām un nosacījumiem vasaras brīvlaikā ir pieejama pašvaldības mājas lapā www.ludza.lv sadaļā „Uzņēmējdarbība”.

Jautājumu vai neskaidrības gadījumā lūdzam sazināties ar Ludzas novada domes priekšsēdētājas vietnieku attīstības jautājumos Aivaru Meikšānu, tālr. 65707496, e-pasts: aivars.meiksans@ludza.lv.