Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera aicina uz pasākumu: Digitalizācija kokapstrādē un mēbeļu rūpniecībā

Š.g. 10. maijā Rīgā viesosies uzņēmēju delegācija no Vācijas, kuras sastāvā būs risinājumu un iekārtu ražotāji kokrūpniecības nozarei, kā arī pārstāvji no Vācijas Iekārtu ražotāju asociācijas VDMA un Fraunhofer institūta.

Vizītes mērķis ir iepazīstināt vācu ražotājus ar Latvijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas kokrūpniecības nozari. Savukārt vācu ražotāji iepazīstinās Latvijas uzņēmējus ar jaunākajiem risinājumiem, kas palīdzētu modernizēt un optimizēt ražošanas procesus.

Vācu uzņēmumi meklē biznesa partnerus Latvijā – kokzāģētavas, kokmateriālu, saplākšņa, plātņu, arī koka ēku, mēbeļu, logu un durvju, fasāžu ražotājus, galdniecības speciālistus, tirgotājus, granulu rūpniekus, IT speciālistus un uzņēmējus, arhitektu un inženieru birojus, papīra ražotājus, koģenerācijas speciālistus, galdniecības u.c. kokapstrādes iekārtu tirgotājus.

Lūgums iepazīties ar firmu sarakstu un sadarbības vēlmēm un pieteikties dalībai apaļā galda diskusijai (no plkst. 8.30 – 9.30) un kooperācijas sarunām (no plkst. 9.45 -11.15),

Šai sakarā lūgums aizpildīt  anketu, to var izdarīt šajā linkā: ej.uz/2a3a

Vizītes laikā aicināsim Latvijas uzņēmumus tikties ar vācu ražotājiem individuālās sarunās. No Vācijas Latvijā ieradīsies sekojoši nozares uzņēmumi:

acadon AG
ERP nozares programmatūras piegādātājs kokmateriālu ražošanas uzņēmumiem un rūpniecībai. acadon_timber ir ERP programmatūra, kas balstīta Microsoft Dynamics 365 Business Central (iepriekš: NAV), kuru acadon AG pielāgojis koksnes nozarei un kas ir modulāri paplašināma. Līdzās ideālajai Microsoft lietojumprogrammu integrācijai liela priekšrocība ir acadon darbinieku kompetence un klientu konsultēšanas iespējas. Acadon mērķis: ar piedāvāto programmatūru palīdzību sniegt atbalstu klientam un atbrīvot viņu no ikdienas sīkajiem uzdevumiem, tādējādi optimizējot darba procesu. Ieinteresēts sadarboties ar kokmateriālu tirgotājiem (vairumtirdzniecība, importētāji un kokmateriālu produkcija/-rūpniecība – universāli, ēveles, zāģi, arī grīdas, durvis).

Dietrich`s AG
Piedāvā 3D CAD / CAM programmatūru galdniecības, rūpnieciskās vai saliekamo māju būvniecībai, moduļu un individuālais risinājums plānošanai, būvniecībai un ražošanai, kas pastāvīgi tiek pielāgota mainīgajām prasībām attiecībā uz koka konstrukcijām. Risinājums visai ēkai vai, piem., tikai jumtam vai grīdai. Sistēma veic automātiskos aprēķinus. Interesē sadarbība ar būvniecības plānošanas birojiem (arhitektu un inženieru biroji), prefab ēku ražotājiem. Interesē augstas kvalitātes koka māju ražotāji. 

Iblade GmbH / Kohnle GmbH
Piedāvā programmatūras risinājumus ar RFID (radiofrekvenču identifikācija, bezkontakta sakaru tehnoloģijas), tehniku un mērniecības iekārtas. iBlade pārstāv arī instrumentu ražotāju Kohnle GmbH. Interesē atrast tirgotājus, meklē pārstāvi. Sadarbības intereses: sekundārā rūpniecība: mēbeļu rūpniecība – virtuves, biroja mēbeles, sadarbība arī ar kokzāģētavām (krājumu vērtību mērīšana). Interesē arī Kohnle GmbH produkcijas tirgotājs vai kopīgi/dalīti pakalpojumi (regrindēšana), asināšanas centrs (arī dimanta diski).

Joerg Elektronik GmbH
Izstrādā dažādu mērīšanas tehniku un programmatūru rūpniecībai (jo īpaši kokrūpniecībā), kā arī kravas auto kubatūras mērīšanai. Piedāvā inovatīvus programmatūru risinājumus. Interesē sadarbība ar kokzāģētavām, papīrfabrikām, apaļkoka realizētājiem, koģenerācijas stacijām, granulu ražotnes uzņēmumiem (sākot no apm. 10 darbiniekiem).

Reichenbacher Hamuel GmbH
Mašīnbūves uzņēmums, kas meklē klientus koka būvniecības, kāpņu būvniecības, galdniecības un logu un durvju ražošanas jomās, kā arī fasāžu elementu ražošanā no koka un kompozītmateriāliem. Meklē arī pārstāvi no galdniecības iekārtu mašīnbūves jomas (CNC apstrādes centri).

Vecoplan AG
Piedāvā mašīnas un iekārtas primāro un sekundāro izejvielu smalcināšanai, transportēšanai un apstrādei. Ieinteresēts sadarboties ar kokapstrādes uzņēmumiem, piem., kokzāģētavām, granulu rūpniecības pārstāvjiem, skaidu plātņu ražotājiem, saplākšņa ražotājiem, kā arī ar mēbeļu rūpniecības pārstāvjiem – uzņēmumiem, kuros strādā no 30 līdz 40 darbinieki.